Tradičná čínska medicína a životné poistenie - čo majú spoločné ?

21.09.2015 15:38

Čo majú spoločné životné poistenie a tradičná čínska medicína ?

V Číne kedysi bývalo zvykom, že sa všetci v dedine skladali a platili lekárovi za to, že sa staral o zdravie všetkých. Akonáhle niekto predsa len ochorel, prestali mu platiť. Celá liečba išla na náklady lekára. V záujme lekára bolo, aby sa pacient čím skôr vyliečil a on dostával od dedinčanov zasa platby za to, že sú všetci zdraví. 

Bolo to normálne? Ja si myslím, že áno. Takýto zdravotný systém môže fungovať, ak sa lekár zameriava na prevenciu a nie na riešenie dôsledkov. Prevencia je omnoho jednoduchšia a lacnejšia než už samotná liečba.

Tento “čínsky” princíp obsahuje v modifikovanej forme aj životné poistenie. Aj v životnom poistení sa všetci poistení skladajú keď sú zdraví. Ako náhle nikto ochorie, alebo sa mu stane úraz začína komerčná životná poisťovňa platiť tomuto svojmu klientovi náklady spojené s liečbou a náhradou príjmu

Mať životné poistenie je tiež takou prevenciou, pretože ak sa niečo stane, platenie je na poisťovni a poisteného liečba nestojí peniaze z rozpočtu navyše, a prípade naozaj vážnych a tragických udalostí je postarané o Vás príjem aj o príjem pre Vašich najbližších.