Nečakajte a radšej dieťa poistite

14.10.2015 08:55

Rodičia, majte oči na stopkách +++ Najviac detských úrazov sa stane na jeseň


   So začiatkom nového školského roka majú rodičia o starosť navyše. Podľa štatistických údajov sa totiž v škole stane v priemere 25 % zo všetkých detských úrazov. Najviac práve teraz, na jeseň. Čím sú deti staršie, je úrazov viac.

   Úrazy a zranenia detí v škole rodičov určite nepotešia, no na druhej strane je ťažké zabrániť im. Hlavne, ak máte doma neposedné dieťa. Podľa štatistík dochádza najčastejšie k drobným úrazom. K nim patrí strata zuba, vyvrtnutia, narazené zápästia, rezné rany, pomliaždeniny, menšie zlomeniny či otras mozgu. 

   Rodičia školákov zasa najčastejšie hlásia zlomeniny zápästia, predlaktia alebo prstov na rukách a nohách, okrem toho aj podvrtnutie členka alebo natiahnutie väzov. S narastajúcim vekom dieťaťa má počet úrazov stúpajúcu tendenciu. Najviac ich poisťovne evidujú u detí, ktoré majú od 6 do 14 rokov.     

    Podľa štatistík je počet chlapčenských úrazov v porovnaní s dievčenskými vyšší aj o polovicu. Problémy môže v takomto prípade pokryť úrazové poistenie, ktoré zahŕňa poistenie trvalých následkov, odškodné za hospitalizáciu, ako aj odškodné za chirurgický zákrok.

    "Najvyššie poistné plnenia poisťovňa vypláca pri zraneniach, ktoré sa hoja s komplikáciami alebo sa končia trvalými následkami," prezrádza Artur Šturmankin z poisťovne Allianz. V minulom roku poisťovňa vyplatila najvyššie poistné plnenie vo výške 4 340 €. "Túto sumu dostali rodičia chlapca, ktorý mal otvorenú zlomeninu vretennej kosti. Úraz si vyžiadal aj operáciu," dodáva Šturmankin.