Poistku proti pádu lietadla - na smiech ?

04.04.2016 09:15

Majiteľka domu, na ktorý sa zrútil vetroň


Lietadlo vážiace okolo 300 kilogramov skončilo priamo v rodinnom dome manželov Štefana  a Márie, ktorí pri pohľade na obrovskú dieru, ktorú náraz spôsobil, ani oka nezažmúrili.Boja sa, že ak by začalo pršať, voda zaleje celý ich dom. Nádej vkladajú do poisťovne, s ktorou pani Mária akoby v zlej predtuche uzavrela zmluvu len pred pár mesiacmi.,Keď som prišla domov a povedala som rodine, že som dala poistiť dom aj proti padnutiu lietadla, všetci sa mi smiali. Teraz sa nám to ale oplatilo," utešuje sa pani Mária.

   Strieškovcov teraz čaká veľa práce, musia si urýchlene opraviť strechu, pretože ak by začalo pršať, voda by zaliala celý ich dom. Pán Štefan by už rád začal s opravami, no podľa jeho slov z poisťovne ešte nikto neprišiel na obhliadku. ,,Môžu začať pracovať už na odstránení škody, ak je dostatočne zdokumentovaná. V tomto prípade je to o to jednoduchšie, že ich situácia je aj zmedializovaná, takže dokumentácia nebude problém. Obhliadkar príde už dnes," povedala hovorkyňa poisťovne Alianz Lucia Muthová.

Ospravedlnenie od pilota

Obaja manželia sa v nedeľu vybrali do kostola poďakovať za to, že sa pri havárii nikomu nič nestalo. ,,Obrovské šťastie bolo, že v tom čase nebola u nás vnučka. Ona spáva v kočíku pred domom, kam padali črepiny. Ani si nechcem predstaviť, čo by sa mohlo stať," hovorí ešte stále trasúcim sa hlasom pani Striešková. Pilot, ktorý stihol z neovládateľného vetroňa vyskočiť, sa ešte v sobotu večer prišiel manželom ospravedlniť. ,,Áno, bol tu a veľmi ho mrzelo, že nám rozbil strechu. Povedal, že nám pomôže a sme s ním v kontakte. Hlavne, že sa mu nič nestalo," hovorí pani Stiešková. Nešťastie sa stalo v sobotu počas medzinárodnej leteckej súťaže Pribina Cup. Vo výške 900 metrov došlo ku kolízii dvoch lietadiel. Zatiaľ čo jeden z pilotov doletel až na letisko, druhý si pri klesaní vetroňa musel odopnúť pás a vyskočiť. Mal ľahké zranenia a zlomený nos.Vrak lietadla, ktorý sa zrútil na rodinný dom v Nitre pod Zoborom už odpratali.

Manželia sú síce unavení, so silami na dne, no radi by deravú strechu dali čo najskôr opraviť, aby žili tak pokojne ako pred obrovským treskom nad ich hlavami.